Materiale folosite

Ingredientele principale sunt aduse din toate colţurile lumii. Acestea sunt selectate, şi sunt alese cele mai fine, pentru a obţine cele mai bune arome.

 

Tabu-no-kimakko-pwd

Este un copac ce creşte în Japonia, Taiwan şi China si a cărui scoarţă este transformată în pulberea, care va forma baza amestecului pentru beţişoarele parfumate.

 

 

 

Jinkohaloeyoung

Un arbore preţios şi rar ce creşte doar în unele zone din Cambogia, Vietnam şi Indonezia. Este din familia Daphne, iar răşina lui se găseşte extrem de rar, doar în unii arbori bătrâni.

 

 

 

Santalsandalwood

Un copac ce creşte în India, Indonezia şi Australia, al cărui lemn dă o aroma uşor dulceagă beţişoarelor parfumate.

 

 

 

Benzoinbenzoin

Se obţine din răşina arborelui Styracaceae ce creşte în Tailanda, Vietnam şi în Indonezia, în Insula Sumatra şi este cel care menţine parfumul beţişoarelor.

 

 

 

Arborele de Scorţişoarăcassia

Importat din China acum mai bine de 250 de ani, scorţişoara se obţine din coaja uscată a speciei Lauracae. Scorţişoara este folosită în medicină, cosmetică şi ca un condiment în alimentaţie. În Egiptul antic, scorţişoara împreună cu alte ingrediente, se folosea la îmbălsămarea mumiilor.

 

 

 

Cuişoareclove

Se obţin prin uscarea bobocilor anumitor flori care se găsesc în Asia de Sud-Est şi care au fost aduse în Europa pe legendara Cale a Mătăsii. Sunt folosite în industria parfumurilor şi în alimentaţie.

 

 

Cochilii de scoici

Scoicile a caror cochilii sunt folosite fac parte din Clasa Gasteropode, Subclasa Prosobranchia şi se găsesc în apele Chinei şi Mării Roşii. Pulberea rezultată se foloseşte pentru o păstrare mai bună a parfumului beţişoarelor.

Nard

Specie de plante erbacee originare din regiunea munţilor Himalaya (Nardostachys); este o plantă cu rădăcina scurtă si groasă, fibroasa si foarte aromată.

Opopanax SONY DSC

În vechime se folosea mai ales în ceremoniile religioase, apoi în medicina populară a Europei şi Orientului Mijlociu. Are o notă balsamică şi este un condiment cu un miros puternic.

 

 

 

Anasonstar-anise

Este fructul în formă de stea al unui copac din familia Illiciaceae, ce creşte în Sud-Estul Chinei şi în Vietnam. În bucătăria Asiatică se foloseşte ca şi condiment, dar este de asemenea folosit în medicina naturistă, ca stimulent ai procesului digestiv.

 

 

 

Borneol/Campholborneol

Este o substanţă cristalizată obţinută din frunzele arborelui de camfor, copac ce se găseşte în pădurile ploioase din Sudul Malayeziei, Sumatra şi Borneo. Este un antiseptic folosit în industria farmaceutică.

 

 

 

Olibanum (Tamaie)frankincense

Este o răşină ce se extrage din copaci ce se găsesc în pădurile Etiopiei, Sudanului şi Somaliei. Din această răşină se obţine foarte cunoscutul Olibanum sau Frankincense, ce este folosit pe larg în industria parfumului European.